15 млади учени в Предприемачи в науката

15 млади учени в Предприемачи в науката

Category : Новини

Обучението Предприемачи в науката, разработено от фондация Карол Знание за млади учени, започна на 19 септември с приветствие от основателя на фондацията г-н Станимир Каролев. Първата лекция беше на Нели Олова, мениджър на проекта и научен сътрудник в Единбургския университет, от където онлайн представи Кеймбриджския модел за трансфер на науката. Тя  заведе колегите си в силициевата долина на Европа – най-големия технологичен клъстер на Стария континент, където са наети близо около 57 000 души в повече от 1500 технологични фирми с годишни приходи от над 13 милиарда британски лири. 16 от компаниите там са оценени за над милиард долара, две – 10 млрд. USD, а една – 30 млрд. USD.

В предприемаческото обучение с конкурс бяха избрани 15 млади учени, които до 21 ноември ще се срещнат с още 15 лектори – предприемачи и учени-предприемачи. Форматът включва теория, практика и личен опит по теми с изцяло практическо приложение.

Най-много от участниците в Предприемачи в науката са от Българската академия на науките – Института по механика, Института по биофизика и биомедицинско инженерство,  Института по оптически материали и технологии, Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания, Института по микробиология, Института по физиология на растенията и генетика,   Института по физика на твърдото тяло, Института по електрохимия и енергийни системи, трима са от Биологически и един от Физически факултет на СУ „Свети Климент Охридски“, двама – от Медицинския университет и един лекар от Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Още снимки можете да видите тук.


Награда Предприемач в науката 2022

Награда Предприемач в науката 2022

Предприемачи в науката 2022

Признание

10 000 лв. докторантска стипендия

Награди за докторанти

Фотографска изложба на учен-физик

Отличеният Re4Life вече е и стартъп

Награждаване на Предприемач в науката

Предприемачи в науката 2022

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close