От науката – в най-доброто място за работа

От науката – в най-доброто място за работа

Category : Новини

Георги Георгиев, директор Продуктово развитие в Leanplum, ще бъде лектор на Предприемачи в науката. Компанията му е влязла в класациите Най-добрите компании за работа на Fortune и Най-добро място за работа на SF Business Times, и е Best Entrepreneurial Companies in America на списание Entrepreneur. Сега в Leanplum,  мобилна платформа за маркетинг, Георги Георгиев изгражда екип от инженери в София.

Преди това е директор Консултиране и иновации в Ontotext, българска компания за семантичен софтуер, привлякла като инвеститор фонда за рисков капитал New Europe Venture Equity LP (NEVEQ). В софтуерната компания Георги започва работа през август 2007 г. като програмист и минава през различни длъжности за 10 години. Вече е старши лидер в разработването на софтуер с над 15-годишен опит в продуктова стратегия, инженеринг, големи бази данни, текстов анализ, машинно обучение и техническа архитектура. Изградил е успешни B2B партньорства с лидери в индустрията от САЩ и Европа.

Оntotext, част от Сирма Груп Холдинг, стана популярна у нас с представянето на интелигентен софтуер, който разпознава невярна информация в социалните мрежи. Българската компания е един от деветимата партньори, работили по проекта.

Георги Георгиев първоначално завършва бакалавърска степен по молекулярна биология в СУ „Св. Климент Охридски“. В Алма Матер продължава с две магистратури (Молекулярна биология и биохимия и Биомедицинска информатика), а след това и докторантура по молекулярна фармакология. Научната титла е последвана от бизнес обучение в Мадрид, където завършва Global Executive MBA в IE Business School.

Той е автор на повече от 60 научни и индустриални публикации и е редовен говорител и лектор на конференции и търговски изложения.

Очаквайте интервю с Георги Георгиев.

Кои са другите лектори на Предприемачи в науката вижте тук.

Още за проекта Предприемачи в науката, вижте тук.


By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close