Най-младият лектор на Предприемачи в науката има спин-оф с University of Exeter

Най-младият лектор на Предприемачи в науката има спин-оф с University of Exeter

Category : Новини

Димитър Димов ще бъде най-младият лектор на Предприемачи в науката. Той има докторска степен по нанотехнологии от University of Exeter. Поканен е да прави дисертация веднага след бакалавърската си степен, след като получава наградата Philip Booth Prize in Engineering – награден за най-добра дипломна работа във випуска си през 2015 г. Публикува статия с научния си ръководител проф. Моника Крачиун в престижния немски журнал Advanced Functional Materials през 2018 г. и иновативното откритие е отразено в повече от 50 световни медии, включително The Guardian, BBC, The Architects Journal, американското NBS, индийският Таймс.

През октомври 2018 г. заедно с Проф. Моника Крачиун от Факултета по физика и инженерство на University of Exeter, Димитър представя иновацията на TEDx. Английската строителна индустрия също признава откритието като кани младия български учен на 2 престижни годишни награди – New Civil Engineer TechFest 2018 и RESI convention 2019.

През февруари т.г. основава Concrene Limited – компания за нов тип бетон (Concrene), подсилен с графен, който значително намалява въглеродните емисии. Нарича го бетонът на бъдещето, тъй като новата технология е много различна от същесвуващите методи за армиране на бетон със стомана или по-малки фибри/частици. Патентованото откритие на Димитър доказва, че механичните свойства на бетона, подобрени от графена, позволяват намаляване на обема на конструктивния материал и по този начин крайната цена и въглеродните емисии са също намалени.


Анкета Накъде след научната титла

Създаваме предприемачи в науката

Носителят на наградата Предприемач в науката за 2019 г.

Носителят на стипендията на Карол за 2019 г.

Д-р Олга Антовона за участието си в Предприемачи в науката

Нашите лектори: Здравка Медарова

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close